Zakon prirode i naš um

with Нема коментара

Naš um je poput njive. On će nam vratiti ono što smo posejali isto kao u njivi. Briga njega šta smo mi to posejali u njega isto kao njivu za nas. Posejemo, na primer u njivu dva semena, jedno seme suncokreta i jedno seme bunike. Šta mislite šta će se dogoditi ako budemo uredno obe biljke zalivali, đubriili i brinuli o njima?

Da se prisetimo. Njivu uopšte nije briga šta je zasejano!

Kada dođe vreme, njiva će nam vratiti prelepu otrovnu biljku buniku, jednako lepu kao i suncokret. Imaćemo tada dve prelepe biljke. Jednu hranljivu, ali i jednu otrovnu. Znači, ono što što smo posejali, to ćemo i požnjeti. Ovo zvuči već kao ona stara poznata svima narodna izreka.

To je nepromrnljiva činjenica i zakon prirode. Mi taj zakon ne možemo promeniti i nemamo šta sumnjati u zakon, jer je to jednostavno, zakon. Možemo samo sejati u naš mozak tačno ono što hoćemo dobiti od našeg života. Izgleda jednostavno ali život nas nauči da to baš i ne ide tako glatko. Nema prečice i izmišljanja jer je to zakon. Mi samo volimo ići putem manjeg otpora ali onda je tako život teži. Jedino nam ostaje da uložimo trud i to na pravi način u naš lični razvoj. Tada polako sama dolazi prava svesnost, samospoznaja i lepota življenja.

Najlakše je početi sejanjem ili ubacivanjem u naš um od malih i jednostavnih stvari. Šta će mo sejati u njivi ili našem mozu je bitno zbog toga što njiva ili mozak imaju svoj određen kapacitet. To je slikovito objašnjeno na ovoj slici.

srb_small_797_cev_bs2

 

Mnogi su ovo shvatili dok još mnogi misle da su shvatili jer osećaju da je ovo istina ili ne znaju šta da misle jer čekaju neku potvrdu od negde koje uglavnom nema. Međutim prava potvrda je uvek u nama i za to samo treba biti spreman da se prihvatiti istina.
Ne vredi ubeđivati nikoga pa ni činjenicama, za koje treba odvojiti malo dobre volje i vremena da bi se razumele.
Uvek će ubeđeni da ostanu nabeđeni dok sami ne shvate ili ne budu spremni da otvore svoj um za istinu.

Istina je uvek jedna dok su sve ostalo varijante iluzije”
Probajte da ovo objasnite nekom od vaših prijatelja, ako ste prvo Vi razumeli dobro, i videćete da čak i oni za koje ste mislili da su najpametniji baš i nisu to što ste baš očekivali od njih.

Ako ste dobro razumeli: Sudbina je stvar izbora ! Mi smo kreatori! Mi donosimo odluke! Mi biramo šta će mo ubacivati svakodnevno u naš mozak! Itd…Itd…

Autor: Goran Antanasijević

Leave a Reply