Stres i šta je oksidativni stres

with Нема коментара

Stres je neizbežna posledica života. Do određene granice, koja je individualna, stres doprinosi boljem prilagođavanju pojedinca zahtevima svakodnevnog života i rada.

Međutim, kada se ta granica pređe, a često je danas tako, stres postaje štetan i prouzrokuje mnogobrojne psihosomatske bolesti. Stres nemožemo izbeći, ali se možemo adaptirati i biti otporniji na stres. Adaptacija je proces stalnog uspostavljanja ravoteže sa okruženjem putem prilagođavanja na stalno menjajuće uslove životne sredine. Stres može biti fizički, psiho-emotivni, patogeni-geopatogeni, elektromagnetni, oksidativni stres. U zavisnosti od toga kakva vrsta sresa je u pitanju različito se i borimo protiv njega… Kori velikog mozga, kao glavnom regulatoru psihičkih i somatskih procesa, pripada posebna uloga u stresnom doživljaju i pojavi sistematskih reakcija organizma.

Na stres najviše reaguju hipotalamus i hipofiza, a sa njima i čitav endokrini sistem. Prve promene i prve reakcije na stres, mogu se videti u našem energetskom omotaču-auri. Efekat stresa na auru se vidi pre nego što se stres odrazi na fizičko telo i to ranije još oko 6 meseci do godinu dana. Stalni emocijalni stres, anksioznost i pritisak sredine koji svakodnevno trpimo, kreiraju specifično emocijalno stanje, koje se karakteriše poremećajima nervnog sistema i manifestuje se nesanicom, glavoboljom, osećajem slabosti, smanjenjem memorije i pažnje. Ako je neko u ovakom stanju dugo vremenski period, neminovno će se razviti funkcionalni poremećaji.

Zahvaljujući GDV Kirijanjevoj kameri možemo izvršiti procenu nivoa stresa i anksioznosti, poređenjem fizičkog i emocionalnog, mentalnog stanja. Snimanje se vrši uz pomoć filtera koji iskljućuje procese koji su direktno povezani sa površinom kože, pre svega znojenje. Ovaj proces povezan je sa simatičkim nervnim sistemom i sa osobenostima psiho-emocijonalnog stanja. Mnogi stručnjaci smatraju da se promene u auri mogu videti u rasponu o 6 meseci do 4 godine, pre nego što se bolest manifestuje. Usled hormoničkog stresa vremenom se mogu razvijati psihosomatske bolesti: hipertireoza, povišen krvni pritisak, preskakanje srca, čir na želucu i dvanestopalačnom crevu, imopotencija, astma i još mnoga teža oboljenja…

Nošenje magneta iz programa magnetoterapije (lutajuće srce ili hepi disk)u predelu hipofize ispoljiće antistresni efekat, jer će se stimulisati lučenje endorfina (hormona sreće) koji između ostalog dovodi do smirenja i uravnotežava hormonsku funkciju. Kao što smo ranije napomenuli, važno je nositi magnet u predelu hipofize u toku noći kako bi se stimulisalo lučenje melatonina i hormona rasta. Najveći efekat ima noću između 1-4 h je tada je prirodno najveće lučenje hormona.

O melatoninu je već bilo dovoljno reči ali ne smemo zaboroviti uloge hormona rasta. Upravo ovaj hormon igra značajnu ulogu u našem organizmu kad je u pitanju revitalizacija jetre, bubrega, slezine i mnogih moždanih funkcija. Adekvatno lučenje hormona rasta smanjuje rizik od pojave bolesti srca i krvnih sudova, smanjuje nagomilavanje masnoće (posebno u predelu stomaka) i poboljšava čvrstinu kostiju.

Za borbu protiv oksidativnog stresa preporučuje se Detoxamin koji spada u grupu primarnih antioksidanata. Kao takav smanjuje formiranje štetnih slobodnih radikala za 50%.

Oksidativni stres

je stanje kada naš organizam ne može da se izbori sa slobodnim radikalima. Oksidativni stres je potajni ubica našeg organizma. Da nema slobodnih radikala, živeli bi 140 godina i ne bi imali bolesti. Antioksidanti su supstance koje izbacuju slobodne radikale iz organizma.

Na primer, uzmimo vitamin C. Za 1 gram vitamina C, danas treba da pojedemo 16 kg limuna da bi uneli 1 gram prirodnih antioksidanata. To je malo teško!

Najbolji trenutni reduktor stresa odnodno slobodnih radikala je zeolit. Najbolji zeoliti kod na a i u svetu su su zeoliti u prahu ili kapsulama proizvodne linije Detoxamin.

1 g Detoxamina je 1 gram najkvalitetnijih antioksidanata. Detoxamin je upravo to jer je jači od ostalih zeolita i do 5-6-10 puta, plus daje još mnogo dobrih svojstava.

To je minimalno poređenje da bi shvatili minimalnu vrednost Dtoxamina. Čujete zapanjujuće podatke, svaki dan, o broju obolelih od karcinoma dojki, prostate, grlića materice i slično. Najčešći uzrok je stres.

Mi ne razmišljamo više o tome a čujete stalno bruji u vestima, novinama i slično. Mi koristimo najbolje preventivno sredstvo protiv svega toga plus mnogo toga više. Prirodna magnetna terapija isto tako pozitivno utiče na stres jer se podizanjem energetskog stanja organizma kao i podizanjem imuniteta i metabolizma uspostavlja i normalizuje lučenje hormona i naših prirodnih antioksidanata u organizmu. Kod pojačanog stresa se dodaju prirodni magneti, u obliku nakita, po celom telu a naročito u predelu hipofize zbog lučenja hormona. Piti dovoljno vode po mogućstvu magnetne vode jer višestruko poboljšava sve metaboličke procese. Kada primenimo prirodnu magnetnu terapiju po programu energizacije (u dovoljnoj meri spram kilaže i godina), otpornost na stres i spoljašnje negativne uticaje postaje veoma velika. Poslušajte i neki savet iz programa ličnog razvoja tj. kako ostati pozitivan u stresnim situacijama.

Leave a Reply