Mirisne vrećice punjene lavandom

with Нема коментара

kesice-lavandeLavanda je jos jedna lekovita biljka vredna paznje koju karakterisu ljubicasti cvetovi i aromatican miris. U danasnje vreme podjednako nalazi primenu u alternativnoj medicini i kozmetickoj industriji.

Biljka lavanda raste u obliku malog grma, u visini od 30-70 cm. Lako se uzgaja kako u suvim tako i u vlažnim podnebljima. U lekovite svrhe upotrebljavaju se cvetovi biljke koji imaju antisepticko i umirujuce dejstvo.

Istorija lavande je vrlo bogata ali samo ime je dobila od rimljana jer su u svojim kupatilima koristili cvet lavande kako bi se opustili i posle kupanja namirisali. Otuda i naziv biljke lavare-prati.

Travari su lavandu prepoznali kao jednu od izuzetno važnih biljaka za zdravlje. Cvetovi lavande korišćeni su u različite medicinske svrhe. Tvrdili su da lavanda osvežava živce i bistri um, koristili je protiv zubobolje i protiv bolesti organa za varenje.

Danas je lavanda našla široku primenu u domaćinstvu.

Kesice sa lavandom su se ubacuju u stvari i garderobu koja je odlaže za periode kada se ne koristi određena garderoba. Odnosno zimi u letnje stvari ili leti u zimsku garderobu. Osim svežine koju pruža ona tim svojim mirisom ne dozvoljava da se legu moljci i druge bube. To je jako bitno kao preventiva za očuvanje garderobe i drugih stvari.

Lavandine kesice se ubacuju, ko voli, i u jastuke. To daje prijatan opuptajući miris a najbitnije ima umirujuće dejstvo protiv stresa i nesanice.

Mi pakujemo suvi i mirišljavi cvet lavande u čarapaste ukrasne vrećice koje dovoljno propuštaju miris lavande ali ne i sam cvet. Transportno pakovanje je zip kesica koja ne dozvoljava da lavandin miris isparava ali i najbitnije da zaštiti u higijenskom smislu kesicu koju će te vi koristiti.

Možete poručiti, jednu ili više, ali ako vam je i to možda skupo zbog poštarine onda razgledajte naš sajt koji je prepun drugih prirodnih proizvodana za vas i vaš dom i dodajte još koliko želite kesica lavande na vaš spisak porudžbina.

Cena jedne kesice je 50 RSD

Telefon za poručivanje: 064/127-85-65

Ili Kupi Odmah

Leave a Reply