Koga vi najviše volite?

with Нема коментара

0192007-48 Većina će odgovoriti odmah: SEBE!

Koliko ste uspeli u ličnim promenama -TEST-ili jedna lekcija života

-mali uvod-
Pravi uspeh je u nama samima. Ovo drugo su sve trenutn uspesi. Uspeh je rezultat planiranja a ne trenutna sreća ili dobitak. Uspeh je proćes rasta i razvoja ličnosti. Uspeh je razviti pravu ljubav u svom srcu. Ovakvim uspehom smo spremni za naredne uspehe i putovanja koje nam život donosi. Sve ostalo je neuspeh, trenutni uspeh ili jako mali uspeh koji je možda nekom i trenutno veliki. Uglavnom mislim na uspehu kod sopstvenog ličnog razvoja jer on prati prvenstveno svest, odgovornost o zdravlju pa na dalje i više od toga.
Ova rečenica je svima poznato iz života ili iz Biblije. “VOLI BLIŽNJEG SVOG KAO SEBE SAMOG” Svi ovo razumeju ali većina ne primenjuje. Nailazili ste na osobe koje su previše davale drugima ili su sve činile za druge ali im se to često ne vraća istom merom pa najčešće nikako. Često takve osobe ostanu prazne i frustrirane. Većina poznaje ovakve osobe možda baš oko sebe.Te osobe nisu naučile životno pravilo po kome funkcionišemo i živimo. (jedan od zakona prirode) Te osobe ne moraju biti loše ali nisu naučile da vole prvo SEBE. To kaže i biblija u tom smislu.To znači da moramo prvo voleti sebe i imati ljubavi u sebi da bi mogli i drugima to isto da dajemo jer inače padamo.

To je jedna od osnovnih lekcija u životu.

Kada naučimo ovu lekciju dajemo i više drugima ne tražeći ništa zauzvrat. Tako se uvek više onda na taj način vraća. Blagosloven je više onaj koji daje i daje najviše zbog sebe jer se zbog toga najviše on lepo oseća. Tada se takođe počinje razvijati ljubav u sebi i prema sebi.

Kada pitate neku osobu pitanje – koga vi najviše volite? Skoro svaki odgovor je -PA SEBE ! Ako tu istu osobu pitate da se izjasni na glas pred samim sobom u ogledalu i kaže – volim te najviše na svetu i sviđaš mi se takav/va…itd… se javlja PARADOKS. 95% osoba to izgovara ali zvuči im kao da lažu ili da nije to prava istina.
Probajte ovo i testirajte sebe!
Ovo je test o tome koliko ste se promenili ili koliko ste radili na sebi.

SAMOSPOZNAJA je samo dobra prilika za novi početak i ne očajavajte ako još niste ovu temu savladali. Nikada nije kasno za novi početak! Učite sa uživanjem!
Najteže je promeniti uverenja i modele ponašanja koja su se stvarala od malih nogu. Da li ste dozvolili nekada da prihvatite neke vama nepoznate činjenice bez unutrašnjeg otpora? Taj otpor u vama je normalan je se suočavate sa mogućnošću promena. Govori vam da niste spremni da prihvatite promene. Samo promene u vama mogu da vam izgrade vašu bolju budućnost. Ako kažete sebi da nema rešenja, neće ga ni biti.
Ako prihvatite da pomislite da čujete da ima rešenja, bićete spremni za to, makar neznajući kako. Vežbajte, prilagodite i izgovarajte sebi u ogledalu neku afirmaciju. Ako neznate kako da je formulišete pitajte. Ovo je proces od mesec, dva ili više. Afirmacije su samo jedan korak u vašim promenama ka boljem životu.
Afirmacije:
1. SPREMAN SAM I DOZVOLJAVAM SEBI I DA ČUJEM NEŠTO ŠTO BI MI POMOGLO DA PREPOZNAM BOLJI ŽIVOT I DA POPRAVIM MOJE ZDRAVLJE.
2. VERUJEM U SEBE DA ĆU NAĆI REŠENJE ZA MOJU SREĆU I ZDRAVLJE, MAKAR I TO DO SADA NEZNAO KAKO.
3. JA ZASLUŽUJEM LJUBAV, SREĆU,ZDRAVLJE, RADOST I ŠIRIM RUKE SA VEROM U SEBE DA ĆU PRONAĆI TAJ PUT.
4. BIRAM ODNOSE PUNE SKLADA, LJUBAVI I HARMONIJE, SVE MI JE LAKŠE DA RAZUMEM I PRIHVATAM DRUGE.
5. ŠTO VIŠE DAJEM, VIŠE IMAM. ŠTO VIŠE PRUŽAM, VIŠE DOBIJAM.
6. SADA DOZVOLJAVAM DA U MOJU DUŠU UĐU LJUDI I DOGAĐAJI KOJI DOPRINOSE MOM RAZVOJU I NEPRESTALNOM NAPRETKU. VIDIM SEBE U DRUŠTVU KREATIVNIH I INSPIRATIVNIH LJUDI.
Uvek slušajte vaše srce i uvek ga pitajte šta želi. Jasno sebi onda izgovorite tu želju. Napišite je na papir i postavite realan rok kada ćete da je ispunite.
JEDNOSTAVNA PROVERA ZA ONE KOJI SU VEŽBALI:
Kažite sebi u lice:
-volim te i sviđaš mi se baš takav/va kakav/va jesi.
Ako vam zvuči glasno, jasno i istinito onda ste uspeli ali ako još vagate u sebi onda trebamo poraditi dalje…

 

 

Leave a Reply