Edukacijom do zdravlja

with Нема коментара

Jeste li primetili da savremena medicina savršeno napreduje? 


Savršeno im se povećava potrošnja lekova i medicinskih usluga dok na suprotnoj strani ljudi sve više boluju od raznoraznih oboljenja, više nego ikad.

Savremena medicina funkcioniše na shvatanju da svaka bolest ima svoj lek. Tako, za jednu bolest morate uzeti jedan lek a za drugu drugi. I tako za svaki simptom koji uočite vi morate uzimati poseban lek. Ovo je veoma dobro rešenje za farmaceutsku kasu ali ne i za vaš problem. To je uvek sistem lečenja posledoca ili samo olakšanja. Vaše zdravlje biće samo bledi izgovor i farsa koja treba da da neki humanitarni ton ovom velikom biznisu.

U tom biznis sistemu skoro da je humanost negde nestala a od svega toga nisu pošteđeni ni doktori i drugi medicinski stručnjaci. Žive, boluju i leče se kao i večinsko stanovništvo koje od svega toga veliki boljitak nije videlo. 
Ima li i gde je tu zdrava logika?

Jedini pravi lek za većinu vaših hroničnih bolesti, pa i onih najtežih, onkoloških, ne nalazi se u formi tablete, kapsule, inekcije ili neke konkretne biljke. Moramo znati i prihvatiti da nema čarobnog štapića ili pilule.

Ono što može da vas izleči jeste sistem postupaka ili korišćenje određenih proizvoda i ponašanja koja će te morati da primenite ili izmenite u svom životu da bi bili zdravi, lepi i dugovečni.


Neki misle da će im rešiti zdravstvene probleme samo sistem zdrave ishrane, neko misli da ima nedostatak novca, neko više želi odmora u prirodi ili slično. 


Naravno svi su donekle u pravu jer su to samo neka olakšanja koja će sigurno dobiti time ali ne i kompletno izlečenje ili rešenje koje ti isti priželjkuju.
To što mnogi rade je put razmišlanja ili delovanje linijom manjeg otpora. Ali da bi se došlo do pravog zaključka i istine, čovek se mora ozbiljno zamisliti i informisati. Ozbiljno razumevanje sebe vodi ka napretku ili nasuprot se tapka u mestu i nazaduje.

Za svaku osobu na ovoj planeti, zajednički faktori koji podjednako utiču pozitivno ili nasuprot negativno, zovu se uslovi za život čoveka. 

Šire objašnjenje o uslovima za život čoveka će te pročitati  ovde.

Jeste li se dovoljno potrudili da pročitate i da ispitate zašto je to tako?

Jeste li ozbilnjno prostudirali naš tekst o uslovim za život?

Jeste li tragali za istinom o sebi?

Znate li da smo samo život dobili džabe a sve drugo ima neku cenu. Zdravlje takođe podrazumeva neko ulaganje u sebe. Od pravilne edukacije pa do novca. Mnogi se samo trude da spasu svoj džep i nađu izgovor da ne ulažu u sebe ali to na kraju ipak najviše košta. Plate svojim zdravljem i nekvalitetnim životom.

Najzad i ako ste sve to uradili shvatićete da vas vaša okolina baš i neće najbolje razumeti jer i oni prolaze isti proces širenja znanja i zamene zastarelih uverenja.

Mnogi će samo zatvoriti oći i praviti se da ovo nisu čuli, pročitali niti videli. Kao da nije ni postojalo. Ne žele promenu,,, ili se to zove stručno u psihologiji “otpor ka promeni”. Možda su to samo izgovori pred samim sobom da bi se spasio “džep”- novac, dok daju za lekove iše nego išta drugo. Kažu “mora se”. Ali nasuprot toga ti isti žele zdravlje I sreću koja ne pada sa neba nego je to samo razuman sistem postupaka.

Na kraju ipak će samo oni koji dozvole sebi da sve to prihvate, vide ili sve isprobaju po savetu nekog od nas koji su to sve već prošli i naučili, dobiti ono što svi istinski žele. 
Zdravlje, sreću i lepotu.

Leave a Reply